Binnen MTB Service is de techniek constant in beweging, nieuwe technieken worden gevolgd en innovaties bevorderd. Dit resulteert in het voortdurend streven naar verbetering van de kwaliteit van onze producten en diensten. Wij willen voldoen aan uw wensen en eisen en doen wat we beloven, want u als klant staat bij ons centraal.

Het verlenen van service begint bij ons al vanaf de eerste besprekingen met de klant. Actief meedenken over de manier waarop uw project kan worden gerealiseerd. Op deze manier kunnen wij u van dienst zijn met de beste materialen en diensten, en een betrouwbare partner zijn in het ontwikkelings- en uitvoeringsproces van allerlei projecten.

Op de kwaliteit van de geleverde diensten en producten wordt onze organisatie beoordeeld. Alle kennis en kwaliteiten die wij binnen ons bedrijf hebben, wenden wij aan om de beste kwaliteit te realiseren. Techniek, kwaliteit en service optimaal combineren.

Onze medewerkers halen energie en voldoening uit hun vak dat resulteert in de creatie van mooie projecten waaraan wij veel eergevoel overhouden. Wij streven naar een organisatie waarin iedereen zichzelf kan zijn, gewaardeerd en zelfbewuster wordt.

Deze filosofie is onze basis voor een professionele en klantgerichte organisatie.

Door verlies en/of verdamping neemt het koudemiddel in uw airco jaarlijks met 8 tot 10% af. In het begin merkt u dit niet aan de koude lucht uitstroom, maar als het vullingspercentage onder de 70% komt, neemt de kans op een defect toe. Het gevolg hiervan is dat u geconfronteerd wordt met hoge reparatiekosten. Fabrikanten adviseren daarom elke twee jaar een airco beurt. Bij deze beurt wordt uw aircosysteem geheel nagekeken, opnieuw gevacumeerd en afgevuld. Een airco in topstaat verbruikt ook minder brandstof dan een defecte!

Frisse lucht

In de luchtleidingen van uw aircosysteem hopen zich bacteriën op die tot nare luchtjes leiden of zelfs verkoudheid of allergie kunnen veroorzaken. Elke twee jaar wordt daarom een aircocheck en Airco Fresh geadviseerd. Na deze behandeling zijn alle ziektekiemen en nare luchtjes verdwenen en kunt u weer optimaal genieten van uw frisse airco.

Hoe werkt Airconditioning?

Airconditioning zorgt voor afkoeling van de instromende buitenlucht. Tevens zorgt het ervoor dat de luchtvochtigheid in de auto afneemt. Beide zorgen voor een beter comfort in de auto voor bestuurder en passagiers. Dit is beter voor uw concentratie en daardoor rijdt u veiliger! De airco werkt middels een gesloten systeem wat door de hele auto loopt.

 1. Compressor Zorgt voor transport en het op druk brengen van het koudemiddel (werking van airco).
 2. Condensor Terugbrengen van gasvormig naar vloeibaar koudemiddel (zorgt voor afkoeling van koudemiddel).
 3. Filter/droger Haalt al het mogelijke vocht uit het koudemiddel weg.
 4. Expansieventiel/orifice tube Zorgt voor een geleidelijke stroom koudemiddel van en naar de verdamper.
 5. Verdamper Haalt warmte uit de instromende lucht die de auto in gaat.

MTB Airco Service

Volledige airco beurt bestaat uit:

 • Afzuigen en recyclen van oude koudemiddel
 • Vacumeren om vocht te verwijderen
 • Verse olie bijvullen
 • Detectie vloeistof toevoegen
 • Systeem vullen met nieuw koudemiddel
 • Airco controle op drukken, temperaturen en beveiligingen
 • Certificaat airco-installatie

(Exclusief filter/droger en interieur filter vervangen

Nederlands zonlicht is prima geschikt om duurzaam elektriciteit mee op te wekken. De zon is een onuitputtelijke bron van schone energie. Ook in het regenachtige Nederland schijnt de zon vaak genoeg om in onze energiebehoefte te voorzien. Met een duurzame “zonne” energiesysteem van MTB Service zet u het zonlicht om naar elektrische energie. Deze energie kunt u dan direct terugleveren aan het stroomnet.

Werking zonnepanelen

Een zonnepaneel levert gelijkspanning (DC) van ongeveer 19 volt per paneel. Het lichtnet werkt op 230 volt en een wisselspanning van 50 hz (AC). Om de opgewekte stroom te kunnen gebruiken en aan het net te leveren, dient deze te worden omgezet met behulp van een omvormer. Een omvormer is een transformator die een optimaal rendement uit de zonnepanelen haalt en deze omzet naar bruikbare netspanning. De opgewekte energie kan direct thuis worden gebruikt. Dit proces is in onderstaande figuur schematisch weergegeven. Als er meer elektriciteit wordt opgewekt dan er wordt gebruikt, zal de draaischijfmeter terug lopen. De modernere, digitale meters zullen niet terug lopen maar zullen worden verrekend met een bruto productiemeter Het doel van MTB Service is het toegankelijker maken van duurzame energie voor particulieren en het MKB.

Wij menen dat duurzame energie de toekomst heeft omdat er steeds meer mensen bewust worden van wat fossiele brandstof doet met onze aarde. De vraag naar deze vorm van energie krijgt steeds meer de voorkeur. Gelukkig maar. De mogelijkheden van duurzame energie zijn erg groot, denk hierbij aan zonnecellen, wind en water energie, brandstofcel technologie, biomassa en nog veel meer.

Wij richten ons op het inkopen, leveren en plaatsen van complete zonnesystemen. Ook het regelen van de subsidieaanvraag en het aanmelden bij de netbeheerders zullen wij, voor zover mogelijk, op ons nemen. Neem contact met ons op voor een vrijblijvende gesprek.

Bent u toe aan een nieuwe CV-ketel, warm watertoestel of aircosysteem? Dan staat u voor een behoorlijke uitgave. Natuurlijk is het mogelijk om bij MTB Service zo’n toestel tegen een scherpe prijs kopen.

Maar het kan ook zijn dat u zo’n bedrag niet in één keer wil uitgeven en toch wil profiteren van meer comfort. Kies er dan voor een cv-ketel te huren met inbegrip van onderhoud, service en reparaties. Daarmee komt u bij het vervangen van de CV-ketel nooit meer voor onaangename verrassingen en onverwachte kosten te staan.

De voordelen van huren op een rij

Wij bieden een aantal unieke en voordelige mogelijkheden om uw nieuwe CV-, combiketel of warmwatertoestel te huren. U kunt al een cv-ketel huren vanaf € 25,00 per maand inclusief onderhoud en reparaties. Bovendien bent u dan verzekerd van een zorgeloze All-in service.

√ geen grote uitgave ineens;
√ zekerheid voor een langere periode;
√ u kunt huren inclusief installatie;
√ geen voorrijkosten, materiaalkosten en arbeidskosten bij onderhoud en service.

Slimme thermostaat?

Wilt u ook graag de thermostaat bedienen met een smartphone? Dat kan! Huur naast een cv ook een slimme thermostaat  vanaf €3,03 per maand. Neem voor meer informatie contact met ons op.

Met MTB Service bespaart u meer dan alleen het milieu!

Een rekenvoorbeeld:

Indien u uw oude toestel (rendement van 77%) vervangt door een hoog rendement toestel (rendement van 97%) bespaart u maar liefst 20%. Bij 3000 kubieke meter is dit dus 600 kubieke meter gas (is €150,00). Tel hierbij het verbruik van een waakvlam (of 2), ongeveer €35,00 en het stroomverbruik van een pomp zonder pompschakeling en uw besparing is in 10 jaar al snel €2.000,00.

Bij een hoger gasverbruik is uw besparing zelfs nog hoger. Daarbij belast u bovendien het milieu voor minstens 75 % minder. Het is wellicht de moeite waard daar eens wat nader over geïnformeerd te worden door een echte specialist. Als u wilt weten of uw toestel al dan niet aan vervanging toe is, vul dan het contactformulier op de site in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op voor het maken van een afspraak. Dit vakkundig advies geheel toegespitst op uw situatie en is geheel vrijblijvend.

Warmwater- en verwarmingstoestellen worden in de meeste woningen zeer intensief gebruikt. Tevens gebruikt een goed afgesteld en onderhouden toestel niet meer gas dan noodzakelijk. Bovendien wordt de kans op storingen aanmerkelijk kleiner. MTB Service biedt u de mogelijkheid om hiervoor een Onderhoud & Service abonnement af te sluiten.

Wat kunt u verwachten

Elke 12 maanden komt een monteur uw toestel controleren en schoonmaken. Heeft u onverhoopt storingen, dan staat onze storingsdienst voor u klaar: 7 dagen per week, 24 uur per dag.

U heeft de keuze uit twee pakketten:

Klimaat basis Klimaat plus*
Geen voorrijkosten  ✓  ✓
Geen arbeidsloon  ✓  ✓
Periodiek onderhoud  ✓  ✓
Storingsmelding 24 uur per dag/7 dagen per week  ✓  ✓
Storingsafhandeling 7 dagen per week  ✓  ✓
Toestelgebonden materiaalkosten tot € 100,00**  ✓
Minimale looptijd contract  2 jaar  2 jaar

Klimaat Basis

Bij het Klimaat Basis abonnement betaalt u bij onderhoud of storingen aan uw toestel geen uurloon. Ook worden er binnen een straal van 15 kilometer rond Stadskanaal geen voorrijkosten in rekening gebracht. De materiaalkosten zijn wel voor uw eigen rekening. Voor de volgende toestellen kunt u een Klimaat Basis abonnement afsluiten:

 • CV-ketel
 • Combiketel
 • Moederhaard
 • Luchtverwarming
 • Keukengeiser
 • Badgeiser
 • Gashaard* / gevelkachel
 • Gasboiler
 • Zonneboiler (exclusief collector)
 • Warmtepomp boiler (exclusief collector)
 • Indirect gestookte boiler*
 • WarmteTerugWin Unit (WTW)*
 • Mechanische ventilatiebox*

* alleen mogelijk in combinatie met ander abonnement

Toestelonderdelen: die onderdelen die zich binnen de mantel van de toestelbehuizing bevinden
Randapparatuur (zolang deze zich niet binnen de behuizing bevindt): het expansievat, de overstort, de vulkraan, de inlaatcombinatie, en de merkgebonden thermostaat. Installatie onderdelen: radiatoren, radiatorkranen, het bij het geheel horende leidingsysteem (CV, gas, water en riolering), de niet merkgebonden thermostaat, de thermostaatkabel. Op het onderhoudscontract zijn de  Algemene voorwaarden MTB Service serviceabonnementen van toepassing.

Klimaat Plus abonnement

Bij het Klimaat Plus abonnement worden ook de toestelonderdelen gratis vervangen. Het materiaal wordt gratis vervangen tot een maximum van €100, – per gebeurtenis met dezelfde storingsoorzaak. Daarnaast worden de expansievat en overstort kosteloos vervangen (tenzij ze zijn weggewerkt of moeilijk toegankelijk zijn). Voor de volgende toestellen kunt u een Klimaat Plus abonnement afsluiten:

 • CV-ketel
 • Combiketel
 • Moederhaard
 • Luchtverwarmingsketel
 • Keukengeiser
 • Badgeiser
 • Ventilator geiser

Toestelonderdelen: die onderdelen die zich binnen de mantel van de toestelbehuizing bevinden.
Randapparatuur (zolang deze zich niet binnen de behuizing bevindt: het expansievat, de overstort, de vulkraan, de inlaatcombinatie, de radiatorkranen, de merkgebonden thermostaat. Installatie onderdelen: radiatoren, het bij het geheel horende leidingsysteem (CV, gas, water en riolering), de niet merkgebonden thermostaat, de thermostaatkabel. Op het onderhoudscontract zijn de Algemene voorwaarden voor MTB Service serviceabonnementen van toepassing.

Voor het Klimaat Plus abonnement gelden een aantal aanvullende voorwaarden, te weten:
Het Klimaat Plus abonnement kan worden afgesloten voor een cv-ketel, een combiketel, een moederhaard of luchtverwarming met een maximale capaciteit van 90 KW. Alleen toestellen die op onze standaardlijst staan vermeld en die zijn geplaatst door een erkend installateur komen in aanmerking. Het toestel mag niet ouder zijn dan 5 jaar om voor het Klimaat Plus contract in aanmerking te komen. Een van te voren afgesloten contract wordt na 15 jaar automatisch omgezet in een Klimaat Basis contract Toestelonderdelen worden vervangen tot een maximum van €100,00 per gebeurtenis met dezelfde storingsoorzaak. MTB Service stelt vast voor welk bedrag per gebeurtenis materialen zijn vervangen. Indien dit bedrag hoger is dan €100,00 dan zijn de meerkosten voor uw eigen rekening.

De MTB Service pompschakelaars besparen energie. Uw vloerverwarmingspomp draait standaard 24 uur per dag en 7 dagen per week, door het toepassen van de MTB Service pompschakelaar zal de pomp tot wel 70% per jaar minder kunnen draaien. Dit levert een energie besparing op, die op kan lopen tot wel € 90,00 per jaar. Uw verdient uw aankoop bedrag dus het eerste jaar direct al terug.Toepassing van de pompschakelaar zorgt dus voor besparing van elektrische energie.

De werking van de pompschakelaar

Wanneer er door de CV ketel geen warm water wordt geleverd (lager dan de ingestelde temperatuur) , zal de circulatiepomp van de vloerverwarming uitgeschakeld worden, bij een hogere aanvoer temperatuur wordt deze weer ingeschakeld.

Voorkom het vastlopen van uw circulatiepomp

Buiten het stookseizoen zorgt de pompschakelaar ervoor dat iedere 14 dagen de pomp ca. 1 minuut wordt ingeschakeld, hierdoor voorkomt men het vastlopen van de pomp.

Extra besparing tijdens het stookseizoen

Bovendien is er nog een aanzienlijke energie besparing ten opzichte van een doorlopende circulatiepomp bij een uitgeschakelde ketel. Wanneer de CV ketel wordt uitgeschakeld of een te lage temperatuur levert, zal bij een draaiende circulatiepomp van het vloerverwarmingssysteem warmte worden onttrokken aan de vloer, de thermostaatkraan van het vloerverwarmingssysteem staat in dit geval immers open. Het kost dus extra energie de onttrokken warmte aan de vloer weer te herstellen, men heeft dan weer te maken met een nieuwe opwarmcyclus.

Tijd vertraging

De MTB Service pompschakelaars kent geen tijd vertraging! Dit in tegen stelling tot andere exemplaren die verkrijgbaar zijn, deze hebben een tijd vertraging waardoor er regelmatig één of meerdere inschakel momenten worden overgeslagen dit komt niet ten goede van uw regeling.

Langere levensduur van de pomp

Doordat de pomp nu niet meer 24 uur per dag hoeft te draaien, zal deze een langere levensduur krijgen.

Een warmtepomp is een apparaat dat warmte verplaatst. De pomp kan op een energiezuinige manier een huis verwarmen en koelen, en zorgen voor warm tapwater.

Beschrijving

Er bestaan verschillende warmtepompsystemen. Die gebruiken warmte uit de bodem, water of uit de lucht om een woning of het tapwater te verwarmen. Deze warmte wordt via een vloeistof (vergelijkbaar met koelvloeistof in auto’s) in leidingen naar het huis getransporteerd en vervolgens naar een hogere temperatuur gebracht.

Voor een warmtepomp die warmte uit de aarde haalt, moet een bron worden geboord. Zo’n warmtepomp wordt vaak gebruikt om het hele huis warm te krijgen en al het tapwater te verwarmen. Als aanvulling wordt soms een zonneboiler gebruikt.

Een warmtepomp die tapwater verwarmt, heeft een groot voorraadvat met water. De spiraal in het water geeft de warmte uit de bron af en brengt daarmee het water in het voorraadvat op temperatuur.

Back-up systeem

Een warmtepomp heeft vaak een back-up systeem. Als de bewoners teveel warmte vragen, zorgt een elektrisch verwarmingselement voor de gevraagde warmte. Dit systeem moet zo min mogelijk worden gebruikt, omdat het veel elektriciteit kost.

Combinatie met cv

Een warmtepomp is ook te combineren met een cv-ketel. Een cv-ketel met een warmtepomp haalt warmte uit de buitenlucht. Dit gebeurt met een buitenunit. Als de buitenunit te weinig warmte kan leveren, bijvoorbeeld bij vorst, dan verwarmt de ketel bij met gas. De combinatie van een warmtepomp met een cv-ketel wordt een hybride warmtepomp genoemd.

Efficiëntie

De efficiëntie van warmtepompen wordt uitgedrukt in een Coëfficiënt of Performance-waarde (COP-waarde). Als de COP-waarde 5 is, kan de warmtepomp 5 keer meer energie leveren dan hij gebruikt.

Kosten (zonder subsidie) en besparing

Warmtepompsystemen zijn vooral geschikt voor goed geïsoleerde woningen. Bij slecht geïsoleerde woningen met alleen radiatoren met hoge temperaturen is de besparing ook minder hoog. De kosten van een warmtepomp met bronboring, tussen de 10 en 15 duizend euro, wegen dan niet op tegen de besparing. Is er echter sprake van vloerverwarming en wilt u zomers ook koelen, dan is een bodembron aan te raden. U hoeft dan geen airco meer aan te schaffen.

Een warmtepomp met een buitenunit is een stuk goedkoper, zo’n 8 tot 12.000 euro inclusief installatie, maar verbruikt ook meer stroom. Een hybride warmtepomp kost rond de 5000 euro, maar u blijft gas gebruiken en ook de vaste kosten voor uw gasaansluiting blijven gelijk. Met subsidie is de investering in een warmtepomp een stuk lager. Een terugverdientijd onder de 10 jaar is daarmee voor verschillende situaties binnen handbereik.

Ons standaard leidingwater bevat in heel veel gebieden een hoge concentratie kalk. Kalk is een steensoort afkomstig uit ons grondwater. Zodra kalkdeeltjes opdrogen, wordt het een vaste stof en hecht het zich muurvast op sanitair en in water verbruikende apparatuur.

Dé oplossing

AquaStar levert de oplossing voor uw kalkprobleem. De AquaStar waterontharders zorgen continu voor heerlijk zacht water in uw woning, (industrieel) bedrijfspand of horecagelegenheid.

Uw voordelen zijn Legio!

 • Sterke reductie van het kalkprobleem
 • Bespaart op chemie en energie
 • Verlengt de levensduur van apparaten en machines
 • Voorkomt onnodige reparatie-en onderhoudskosten
 • Bevordert een beter eindresultaat
 • Zorgt voor een zachte huid
 • Voorkomt ergernis en biedt comfort

CONTACT

Zoekt u een dienst of product wat niet op de site te vinden is? Neem gerust contact met ons op! De kans is groot dat wij u zeker van dienst kunnen zijn. Ook kunt u uw gegevens achterlaten in onderstaand contactformulier, we nemen dan zo gauw mogelijk contact met u op.

  VOORNAAM *
  ACHTERNAAM *
  EMAIL ADRES *
  TELEFOON

  ONDERWERP

  WAARMEE MOGEN WE U VAN DIENST ZIJN?  This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.